ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣΕγκρίθηκε η διαδικασία «δημιουργίας» παιδιών με DNA από 3 άτομα, με σκοπό την πρόληψη θανατηφόρων γενετικών ασθενειών

20 Δεκεμβρίου 20160

andre_mansur_legitimidade_da_acao_negatoria_de_paternidade_compete_somente_ao_pai_registral

Μία ιστορική αλλά και αμφιλεγόμενη απόφαση έλαβε η αρμόδια αρχή ανθρώπινης αναπαραγωγής και εμβρυολογίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο (HFEA(link is external)), επιτρέποντας τη «δημιουργία» παιδιών από δύο μητέρες και έναν πατέρα.

Όπως επισημαίνει το BBC, η απόφαση ελήφθη με σκοπό την πρόληψη της γεννήσεως παιδιών με συχνά θανατηφόρες γενετικές ασθένειες.

Πολλές οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει παιδιά εξαιτίας ανίατων μιτοχονδριακών ασθενειών, οι οποίες, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Δεδομένου ότι οι ασθένειες αυτές κληροδοτούνται στα παιδιά μόνο από τις μητέρες τους, η πρωτοποριακή τεχνική χρησιμοποιεί, πέρα από το ωάριο της μητέρας, ωάριο από δότρια.

Ως αποτέλεσμα το παιδί θα διαθέτει ένα μικρό κομμάτι DNA από τη δότρια, και παρά τις ενστάσεις η διαδικασία είναι όχι μόνο νόμιμη, αλλά, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ηθική και επιστημονικά ώριμη.

Οι γιατροί στο Newcastle, οι οποίοι ανέπτυξαν την προχωρημένη μορφή εξωσωματικής γονιμοποίησης, αναμένεται να είναι και οι πρώτοι που θα προσφέρουν τη δυνατότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ενώ το πρώτο παιδί με τη διαδικασία αυτή θα μπορεί να γεννηθεί το νωρίτερο έως το τέλος του 2017.

περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: