eu-canada_shutterstock_206405434

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο, και πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό υπέγραψαν την Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά (CETA).

Η συμφωνία θα ωφελήσει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, δημιουργώντας ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές και καναδικές εταιρείες και τους εργαζομένους τους, καθώς και για τους καταναλωτές.

Το σύνολο των εισαγωγικών δασμών θα εξαλειφθεί, εξοικονομώντας για τους ευρωπαίους εξαγωγείς βιομηχανικών προϊόντων και γεωργικών προϊόντων, περισσότερα από 500 εκατομμύρια € ετησίως.

Ως πιο προηγμένη και προοδευτική εμπορική συμφωνία της ΕΕ μέχρι σήμερα, η CETA είναι μια συμφωνία ορόσημο που θέτει το σημείο αναφοράς για μελλοντικές συμφωνίες. 
Περιλαμβάνει τα πιο φιλόδοξα κεφάλαια για την αειφόρο ανάπτυξη, την εργασία και το περιβάλλον που συμφωνήθηκε ποτέ σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Εμπόριο Cecilia Malmström, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία  μας δείχνει πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση – μέσω της προοδευτικής, state-of-the-art εμπορικής συμφωνίας που υποστηρίζει τις αξίες μας και θέτει νέα πρότυπα για το παγκόσμιο εμπόριο.

Μέσω της συμφωνίας μας με τον Καναδά, δημιουργούμε μια γέφυρα συνεργασίας με έναν  από τους στενότερους συμμάχους μας, η οποία θα ωφελήσει τους εξαγωγείς, τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους μας. Το εμπόριο λειτουργεί απλά, και το γνωρίζουμε αυτό. Όταν μπορούμε να απαλλαγούμε από το περιττό κόστος και την γραφειοκρατία, δίνουμε κίνητρο στις εταιρίες να δοκιμάσουν νέες αγορές και να προσλάβουν περισσότερους ανθρώπους.”

Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/31848

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: