Μη κατηγοριοποιημένοΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ

9 Σεπτεμβρίου 20160

ethnikotupografeio.mediumΔημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 95/2016 σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης απόφασης δικαστηρίου στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων – Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ), μετά από την άσκηση ανακοπής σύμφωνα με το άρθρο 954 παρ. 4 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με το Διάταγμα, η καταχώριση στοιχείων δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται κατά το άρθρο 954 παρ. 4 του Κ.Πολ.Δ. γίνεται από χρήστη του συστήματος, αφού συνδεθεί σε αυτό μέσω ασφαλούς πρωτοκόλλου.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Ιστοσελίδα πλειστηριασμών του φορέα, όπου εμφανίζεται και πεδίο χρονοσήμανσης (timestamp), που παρέχεται από εξουσιοδοτημένο πάροχο.

Οι δημοσιεύσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δικαστική χρήση.

Για το σκοπό αυτόν, τόσο οι χρήστες του Πληροφοριακού Συστήματος όσο και οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να εκτυπώνουν μέσω της Ιστοσελίδας, αντίγραφο της δημοσιευθείσας απόφασης.

Το εκτύπωμα αυτό λογίζεται ως επίσημο αντίγραφο και για την επιβεβαίωσή του ο φορέας παρέχει σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της Ιστοσελίδας.

Οι δημοσιεύσεις είναι προσβάσιμες σε όλους μέσω της Ιστοσελίδας του φορέα.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να αναζητούν τις δημοσιευθείσες αποφάσεις όλων των πλειστηριασμών, ενώ μέσω φίλτρων επιλογής μπορούν ν’ αναζητούν πλειστηριασμούς με συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι παραπάνω ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: