ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΚΑΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ του ΠΑΡΙΣΙΟΥ – GOOGLE ΚΑΙ MICROSOFT ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ “ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ” ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ TORRENTS

3 Αυγούστου 20160

Palais_de_Justice_(Paris)_June_2010Η Google και η Microsoft δεν έχουν την υποχρέωση να αφαιρέσουν από τις μηχανές αναζήτησής τους όλα τα αποτελέσματα που περιέχουν τη λέξη «torrent» σε συνδυασμό με τα ονόματα τριών Γάλλων μουσικών, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Παρισιού.

Μια γαλλική ένωση παραγωγών μουσικής, η SNEP, είχε ζητήσει την έκδοση δικαστικής εντολής που να υποχρεώνει τις εταιρίες των Η.Π.Α. να αφαιρούν αποτελέσματα από τις αναζητήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους χρήστες σε “πειρατικές” ιστοσελίδες, σύμφωνα με το Ars Technica.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της SNEP βασιζόμενο σε ένα τεχνικό θέμα που ανέδειξαν οι δικηγόροι της Google, σύμφωνα με το οποίο το αίτημα της ένωσης θα έπρεπε να αφορά στην προστασία όλων των μελών της και όχι μόνο τριών καλλιτεχνών.

Αντίστοιχα, οι δικηγόροι της Microsoft ακολούθησαν διαφορετική νομική άμυνα, υποστηρίζοντας ότι το αίτημα της SNEP θα έπρεπε να έχει συγκεκριμένο και αναγνωρίσιμο περιεχόμενο.

Η Microsoft επεσήμανε ότι τα μέτρα που ζητούνται θα έπρεπε να είναι αναλογικά και ειδικά για το κάθε site (αρχές της αναγκαιότητας και της αποτελεσματικότητας), κάτι που σύμφωνα με το Δικαστήριο, δεν προέκυπτε στο συγκεκριμένο αίτημα.

«Τα μέτρα που ζητούνται είναι όμοια με μέτρα γενικής παρακολούθησης, τα οποία θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν στον αποκλεισμό της πρόσβασης σε ιστοσελίδες με νόμιμο περιεχόμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του δικαστηρίου.

Τέλος, το Δικαστήριο έκρινε ότι το αίτημα της SNEP θα μπορούσε να οδηγήσει στο μπλοκάρισμα της πρόσβασης και σε νόμιμο περιεχόμενο, απορρίπτοντας το αίτημα της ένωσης και καταδικάζοντάς τη να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στις δύο εταιρίες, ύψους 10.000 ευρώ.

Πηγή: lawspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: