ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο απαγορεύεται πλέον όπου και το συμβατικό

9 Σεπτεμβρίου 20160

2013_07_16_07_39_11__c47d03c080814c67b41dee0515a9735dΜε ευρύτατη συναίνεση ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο που θέτει δρακόντειες προϋποθέσεις για την κυκλοφορία νέων καπνικών προϊόντων. Ενώ στο εξής θα απαγορεύεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους χώρους που απαγορεύεται και το συμβατικό τσιγάρο.

Η Βουλή διαπίστωσε ομόφωνα σημαντικό έλλειμμα στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία που θέτει προδιαγραφές για την εμπορία και διάθεση των καπνικών προϊόντων, καταγράφηκαν ωστόσο ενστάσεις περί «γραφειοκρατικής αντίληψης» που διέπει την αδειοδότηση των εταιρειών αλλά και διαφοροποίησης αναφορικά με την χρησιμότητα της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους χώρους όπου απαγορεύεται και το συμβατικό.

Επίσης, σε πλήρη ομοφωνία τα κόμματα στηλίτευσαν την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ενώ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε πως υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας, παρανομίας και ανυπαρξίας ελέγχου. «Θέλει συντονισμένες προσπάθειες από την Πολιτεία, αλλά απαιτεί συστράτευση της επιστημονικής κοινότητας, των πολιτικών δυνάμεων αλλά και του καθενός. Είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά και τίθεται ζήτημα στέρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο υπουργός. Δέχθηκε ωστόσο τα πυρά από την Αντιπολίτευση για την ανοχή του – όπως τον κατηγόρησαν – στην συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού να καπνίζει.

περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: