ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΤην αναστολή της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο πεδίο της μάχης ανακοίνωσε την Τρίτη η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May.

6 Οκτωβρίου 20160
Architect : Richard Rogers Partnership
Architect : Richard Rogers Partnership

Την αναστολή της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο πεδίο της μάχης ανακοίνωσε την Τρίτη η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση στοχεύει στο να εμποδίσει τις «κακόβουλες» αξιώσεις έναντι των Βρετανών στρατιωτών και να δείξει την εμπιστοσύνη της στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η απαλλαγή των στρατευμάτων από την υποχρέωση τήρησης των άρθρων 2 (δικαίωμα στη ζωή) και 5 (δικαίωμα στην ελευθερία) της ΕΣΔΑ.

Η πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι οι αξιόπιστες καταγγελίες για διάπραξη αδικημάτων θα συνεχίσουν να διερευνούνται.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο συστάθηκε ειδική ομάδα στο Αφγανιστάν για την έρευνα 600 περίπου καταγγελιών για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τα βρετανικά στρατεύματα, τις οποίες η May αμφισβήτησε ως ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον των στρατιωτών.

Αντίστοιχα, τον Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε απορρίψει ομόφωνα αγωγές από Ιρακινούς αμάχους, στις οποίες ισχυρίζονταν ότι κρατήθηκαν παρανόμως και δέχτηκαν σωματική κακοποίηση από τις βρετανικές δυνάμεις.

διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: