ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

5 Δεκεμβρίου 20160

EU-US

Η «συμφωνία-ομπρέλα» μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που ανταλλάσσονται από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές έλαβε την Πέμπτη τη στήριξη της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Στόχος της συμφωνίας είναι να διασφαλίσει υψηλά και δεσμευτικά πρότυπα προστασίας των δεδομένων που ανταλλάσσονται από την αστυνομία και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Η συμφωνία καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, διευθύνσεις ή ποινικά μητρώα, που ανταλλάσσονται μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ με σκοπό την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη ποινικών αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας.

«Μετά από έξι χρόνια διαπραγματεύσεων, η προστασία των δεδομένων που ανταλλάσσονται με τις ΗΠΑ μεταφέρεται σε νέο επίπεδο.

Ησυμφωνία δεν αποτελεί νομική βάση για τη μεταφορά δεδομένων, αλλά προστατεύει τα εν λόγω δεδομένα που ήδη νομίμως ανταλλάσονται. Οι αρχές προστασίας δεδομένων μπορούν να ελέγχουν την τήρηση της συμφωνίας ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο εισηγητής Jan Philipp Albrecht (Πράσινοι, Γερμανία).

περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: