ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟμόφωνη απόφαση Διοικητικής Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

9 Φεβρουαρίου 20170

Μόνο στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης μπορεί να τεθεί θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας για τους ανώτατους δικαστές, σύμφωνα με την Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Οι εισαγγελείς απέρριψαν την θέση ότι είναι δυνατόν, τώρα με νομοθετική ή άλλη ρύθμιση να λυθεί το θέμα.

Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί αποφάσισαν ότι :

«Η Ολομέλεια ομόφωνα εκφράζει την άποψη ότι τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να γίνει στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος κατ΄άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88 παρ. 5 του ισχύοντος Συντάγματος.

Συνολικά στη Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έλαβαν μέρος 12 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από τους 17 που υπηρετούν στην Εισαγγελία, με πέντε από αυτούς να απουσιάζουν δικαιολογημένα για λόγους υγείας η υπηρεσιακούς λόγους.

Με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που απέρριψαν το ενδεχόμενο ρύθμισης στον παρόντα χρόνο του θέματος παρατάσεως των ορίων ηλικίας των δικαστικών, όπως είχε τεθεί δημόσια αλλά και προς δικαστική κρίση από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τοποθετήθηκαν και για την μελλοντική περίπτωση, όποτε η συνταγματική αναθεώρηση δρομολογηθεί και γίνει.

Σε αυτή την περίπτωση έξι  εισαγγελικοί λειτουργοί εξέφρασαν την άποψη  ότι, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης και όχι τώρα-  πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των δικαστικών, ενώ άλλοι έξι υποστήριξαν ότι το θέμα αυτό τώρα είναι άκαιρο και επιφυλάχθηκαν να εκφέρουν γνώμη όταν η αναθεωρητική λειτουργία θα είναι ζώσα».

Πηγή: dsa.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: