ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΚΑΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ Anglo Irish Bank

4 Αυγούστου 20160

AngloIrishBank_largeΤρία πρώην ανώτατα τραπεζικά στελέχη καταδικάστηκαν από ιρλανδικό δικαστήριο σε συνολική ποινή φυλάκισης άνω των 8 ετών για το ρόλο τους στην κατάρρευση της Anglo Irish Bank κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Έπειτα από μία διαδικασία η οποία διήρκησε 74 μέρες, αποτελώντας την πιο μεγάλη σε διάρκεια στην ιστορία της Ιρλανδίας, οι τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι αναφορικά με την κατηγορία της «συνομωσίας για την τέλεση απάτης εις βάρος πελατών και επενδυτών».

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Life and Permanent plc, Denis Casey, και δύο πρώην στελέχη της Anglo Irish Bank Corp., οι John Bowe και Willie McAteer, είχαν συνομωτήσει προκειμένου να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις αναφορικά με την οικονομική ασφάλεια της Anglo Irish Bank, μέσω κυκλικής απάτης(link is external) ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε τις πράξεις των τριών πρώην στελεχών «ανέντιμες, δόλιες και διεφθαρμένες», επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών στον Casey, δύο ετών στον Bowe, και τριών ετών και έξι μηνών στον McAteer.

Σύμφωνα με το Reuters, η έως τώρα ατιμωρησία των Ιρλανδών τραπεζιτών είχε εξοργίσει τους Ιρλανδούς πολίτες, οι οποίοι έχουν έως σήμερα κληθεί να καταβάλουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τη μεγαλύτερη «διάσωση τράπεζας» στην ιστορία του ευρώ.

Πηγή: Reuters

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: