Μη κατηγοριοποιημένοΕπαγγελματικές ιστοσελίδες και e-shops: ο παράδεισος των Hackers

29 Σεπτεμβρίου 20160

image.ashx

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου, των social media και του online marketing  τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες χτίζουν το εταιρικό τους προφίλ, των κύκλο πελατών τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα μέσω των επαγγελματικών ιστοσελίδων, των e-shops και των social media. Εκτός όμως απο τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, απλά και μόνο από την ύπαρξη της στο διαδίκτυο, ή την διαφήμιση της μέσω διαδικτύου, μπορεί να αντιμετωπίσει και τεράστια προβλήματα απο επιθέσεις hackers στον κυβερνοχώρο.

Μία νέα έρευνα της ESET UK αποκάλυψε ότι το 80% των επαγγελματιών των ηλεκτρονικών υπολογιστών (IT specialists),  πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να αποκτήσουν οι hackers πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα, επειδή συχνά παραμελείται η ασφάλειά τους. Επιπλέον, ένα 36% παραδέχεται ότι η εταιρεία τους θα μπορούσε να παραβιαστεί από hacker , μέσα από την πρόσβαση που έχει ένας εργαζόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο εργασίας του.

Ιστοσελίδες, Eφαρμογές (apps) και προσωπικά δεδομένα: Το παράδειγμα της δημοφιλούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας How-old.net

Τον Μάιο του 2015, έρευνα σε δείγμα 200 επαγγελματιών IT αποκάλυψε ότι  το 12% των οργανισμών έχει αντιμετωπίσει περιστατικό εισόδου ιού στο εταιρικό δίκτυο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό συμβαίνει συχνά καθώς οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τα social media ως έναν απλό και εύκολο τρόπο να διασπείρουν malware (κακόβουλο λογισμικό) και τα exploits (συνήθως υπό τη μορφή links που έχουν ως στόχο να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του χρήστη), διαπερνώντας τα εταιρικά τείχη προστασίας.

Οι συνηθέστεροι τρόποι μόλυνσης με κακόβουλο λογισμικό είναι οι εξής: 

α) Μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails)

β) Μέσω αφαιρούμενων αποθηκευτικών μέσων (USB sticks, CD, DVD, zip κτλ

γ) ΜέσωWeb (εκτελέσιμος κώδικας ενσωματωμένος σε σελίδες html)

δ) μέσω  δικτύων (LAN, WAN)

ε) Μέσω άλλων υπηρεσιών διαδικτυακής επικοινωνίας (Instant messengers, Internet telephony, video conferencing κτλ)

Σοβαρές επιθέσεις hackers σε διαδικτυακούς τόπους ή συστήματα ασφαλείας έχουν δεχτεί κατά καιρούς μεγάλες εταιρίες, όπως η Apple, η Paypal και η Sony, καθώς και εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με συστήματα antivirus, όπως η Kaspersky Lab. Στις περιπτώσεις όπου μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας πέφτουν θύματα hackers, μιλάμε για τη γνωστή περίπτωση της βιομηχανικής κατασκοπείας. Οι επίδοξοι εγκληματίες επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία αυτών των εταιριών ώστε να υποκλέψουν πληροφορίες σχετικές με τη νεότερη τεχνολογία που πρόκειται να διατεθεί στην αγορά και κάθε πληροφορία που αφορά νέες καινοτόμες ιδέες και σχέδια που πρόκειται να μπουν σε πορεία υλοποίησης απο τις εταιρίες αυτές στο άμεσο μέλλον περισσότερα

Σχετικό άρθρο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!