ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΕΙΩΝΝΟΜΟΛΟΓΙΑΔημοσιεύθηκαν οι προτάσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υπόθεση της επιβολής προστίμου στην Intel για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεως στην ευρωπαϊκή αγορά.

24 Οκτωβρίου 20160

CURIA

Δημοσιεύθηκαν οι προτάσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υπόθεση της επιβολής προστίμου στην Intel για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του γενικού εισαγγελέα, Nils Wahl, η αίτηση αναιρέσεως της Intel με αντικείμενο την επιβολή προστίμου 1,06 δισεκατομμυρίων ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεως πρέπει να γίνει δεκτή.

Κατά τον γενικό εισαγγελέα, η υπόθεση πρέπει να αναπεμφθεί στο Γενικό Δικαστήριο προς επανεξέταση.

Δεδομένης της θέσεώς του ότι πρέπει να γίνουν δεκτοί ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος και ο πέμπτος αναιρετικός λόγος, ο γενικός εισαγγελέας προτείνει την αναίρεση της αποφάσεως του Γενικού Δικαστηρίου.  Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας θεωρεί ότι η υπόθεση πρέπει να αναπεμφθεί στο Γενικό Δικαστήριο, προκειμένου αυτό να εξετάσει όλες τις περιστάσεις της υποθέσεως και, ενδεχομένως, τις πραγματικές ή δυνητικές συνέπειες της συμπεριφοράς της Intel επί του ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά. Προς τούτο απαιτείται εξέταση των πραγματικών περιστατικών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ευχερέστερα από το Γενικό Δικαστήριο.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις του Γενικού Εισαγγελέα εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: