Brexit: Από το 2017 η ενεργοποίηση του άρθρου 50

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ by Leave a comment

brexit-shutterstock2Η Βρετανία δεν έχει πρόθεση να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, για την έναρξη της επίσημης 2ετούς διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ, πριν το τέλος του 2016, δήλωσαν ενώπιον δικαστηρίου πληρεξούσιοι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης.

Βρετανικό δικαστήριο εξετάζει από σήμερα την πρώτη προσφυγή ιδιώτη σε σχέση με το Brexit, με την οποία Βρετανίδα πολίτης επιδιώκει την δέσμευση της Πρωθυπουργού, Μέι να ζητήσει την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων, πριν την  ενεργοποίηση του άρθρου 50.Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες έχουν υποβληθεί συνολικά επτά παρόμοιες προσφυγές, από ιδιώτες.

Ο δικαστής Λέβισον όρισε ως ημερομηνία έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας τον Οκτώβριο, αν και οι πληρεξούσιοι των δύο πλευρών εκτίμησαν ότι η υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ως ενάγουσα παρουσιάστηκε η διευθύντρια επενδύσεων, Τζίνα Μίλερ, κάτοικος Λονδίνου, η οποία εκπροσωπείται από τη δικηγορική εταιρεία Mishcon de Reya.

Πηγή : http://www.lawnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.