ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αντικείμενο απασχόλησης

Η ολοσχερής και ολοκληρωτική νομική κάλυψη υποθέσεων ιατρικού δικαίου όπως ζητήματα αστικής και ποινικής ευθύνης ιατρών ανακύπτοντα από αμέλεια, διεξαγωγής αστικών και ποινικών δικαστηρίων επί ζητημάτων ιατρικής ευθύνης από αμέλεια κατά τη διάρκεια επέμβασης/ιατροχειρουργικής πράξης (malpractice) σε συνεργασία με έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες με την  απαραίτητη γνώση επί ιατρικών επιστημονικών θεμάτων και την σχετική βιβλιογραφία και ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines). Η παροχή των νομικών μας υπηρεσιών μας εμπλουτίζεται από τη συνεργασία μας με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες και καθηγητές προκειμένου να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τους εντολείς μας και ανατρέχουμε  ακόμη και σε ειδικούς κλινικούς επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες.

Προσφέρουμε επίσης ολοκληρωμένη προστασία ιατρών από πειθαρχικές διώξεις, ζητήματα ιατρικής δεοντολογίας, παρακολούθηση και υποστήριξη όλης της διαδικασίας της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σύνταξη υπομνημάτων και παράσταση ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων.

Λόγω της βαθιάς επιστημονικής γνώσης των συνεργατών μας, της εμπειρίας από την πρακτική και της εξειδίκευσης του γραφείου μας στο εμπορικό – εταιρικό δίκαιο και την εταιρική διακυβέρνηση, αναλαμβάνουμε την σύσταση, οργάνωση και πλήρη επίβλεψη Ιατρικών Εταιρειών, Ιατρειών, την Έκδοση Αδειών Λειτουργίας Ιατρικών Εταιρειών, Ιατρείων (οργάνωση φακέλου, επικοινωνία με τον εκάστοτε Ιατρικό Σύλλογο, σύνταξη όλων των απαιτούμενων αιτήσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών), την σύνταξη συμβάσεων προς Ιατρικές Εταιρείες, συμβάσεων Ιατρών,  έγκυρη λήψη συναίνεσης και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα έκτασης ιατρικού απορρήτου, ενημέρωσης ασθενούς, ιατρικού απορρήτου.

 Παρέχουμε επίσης αποτελεσματικά τις νομικές μας υπηρεσίες σε ιατρικές, φαρμακευτικές, πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρείες να συστήσουν θυγατρικές, υποκαταστήματα ή κοινοπραξίες στην Ελλάδα.

Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας για το καλύτερο νομικό όχημα από εμπορικής – εταιρικής άποψης, διαπραγματευόμαστε με τους μετόχους και διαμορφώνουμε-συντάσσουμε συμφωνίες κοινοπραξίας και εν γένη συνεργασίας που οδηγούν σε Εξαγορές και Συγχωνεύσεις καθώς και συστήνουμε Ελληνικές θυγατρικές εκ μέρους ξένων επενδυτών.

 Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλα τα εταιρικά θέματα που  προκύπτουν από την σύσταση των εταιρειών μέχρι την εκκαθάρισή τους.

 Διαμορφώνουμε συμβάσεις εμπορικής Αντιπροσωπείας, Διανομής, όρους και προϋποθέσεις συναλλαγών, συνεργασίες και κοινοπραξίες, συμφωνίες παραχώρησης, ενώ διαθέτουμε εξειδικευμένη γνώση σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγχωνεύσεων και εξαγορών, και αναλαμβάνουμε όλες τις νομικές διατυπώσεις που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων των εντολέων μας.

 Συντάσσουμε συμβάσεις εργασίας και συνεργασίας με ιατρούς.

Ασχολούμαστε με τα πολύ Ειδικά και πολυσχιδή ζητήματα μικτών ιατρικών εταιρειών και ζητήματα συστέγασης.

 Συντάσσουμε, καταθέτουμε και εκδικάζουμε Διοικητικές προσφυγές και αιτήσεις ακύρωσης ενώπιον όλων των βαθμών της διοικητικής δικαιοσύνης σχετικά με προαγωγές (εξέλιξη στην επόμενη βαθμίδα), ενστάσεις, επαγγελματικό δίκαιο ιατρών,  ζητήματα μισθολογίου, εφημεριών, αδειών, μηνιαίων αποζημιώσεων και επιδομάτων, αποσπάσεων και μετακινήσεων, άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και καθεστώς εργασίας σε δημόσιο νοσοκομείο, συντάξεις ιατρών.

Το γραφείο μας παρέχει επίσης επιχειρηματικές – εμπορικές συμβουλές, καθοδήγηση, επίβλεψη και αντιμετώπιση σε θέματα συμμόρφωσης και εταιρικής διακυβέρνησης, παρέχει εξειδικευμένη γνώση για θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Προστασίας Δεδομένων, Παράλληλου Εμπορίου, Κλινικής Αμέλειας, Δημοσίων Προμηθειών.

CONTACT PIERROU ATTORNEYSΚαλέστε μας σήμερα, ή αφήστε ένα μήνυμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

  https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
  Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
  Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
  Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
  210 321 9797-8

  Ακολουθήστε μας:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

  Copyright © Pierrou Attorneys 2021

  error: Content is protected !!
  Αρέσει σε %d bloggers: