facebookwhatsapp

Το WhatsApp είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα ξεκινούσε το διαμοιρασμό της τεράστιας βάσης δεδομένων των χρηστών της ώστε το Facebook να λαμβάνει τα στοιχεία των χρηστών του WhatsApp, με σκοπό να κατανέμει καλύτερα τις διαφημίσεις.

Η γερμανική υπηρεσία προστασίας δεδομένων, εξέδωσε πρόσφατα εντολή προς το Facebook, ζητώντας να σταματήσει να συλλέγει πληροφορίες που αφορούν τους χρήστες του, από την εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp και επιπρόσθετα, να διαγράψει όσα δεδομένα έχει συλλέξει μέχρι στιγμής.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα ξεκινούσε το διαμοιρασμό της τεράστιας βάσης δεδομένων των χρηστών της -τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο- ώστε το Facebook να λαμβάνει τα στοιχεία των χρηστών του WhatsApp, με σκοπό να κατανέμει καλύτερα τις διαφημίσεις.

Η κίνηση αυτή παρείχε στους χρήστες την επιλογή να επιλέξουν ποια στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, ωστόσο δεν τους επέτρεπε να εξαιρεθούν από την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ Facebook και WhatsApp.

Ο επίτροπος για την Προστασία των Δεδομένων και την Ελευθερία της Πληροφορίας στο Αμβούργο, Γιοχάνες Κασπάρ, αποφάνθηκε την Τρίτη, ότι το Facebook «δεν έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από τους χρήστες του WhatsApp και επιπλέον δεν υπάρχει νομική βάση για τη λήψη των δεδομένων», αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Πηγή: skai.gr – διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://pierrouattorneys.eu/wp-content/uploads/2021/07/PIERROU_small-copy.png
Εμμανούηλ Μπενάκη 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10564
Λαγκαδά 2, Θεσσαλονίκη, T.K. 546 30
Παπαδήμα Αντωνίου 1, Κομοτηνή, T.K. 69132
210 321 9797-8

Ακολουθήστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρμογή & Φιλοξενία από την Impulse, Web Design, Web Hosting

Copyright © Pierrou Attorneys 2021

error: Content is protected !!